Praktikus segítség

HASZNOS ANYAGOK

Összegyűjtöttünk néhány hasznos és praktikus anyagot, amik segíthetnek neked a növekedésedben:

 

 

Időbeosztás
Az idő az egyik legdrágább kincsünk. Ha valamire elhasználtuk, nem kapjuk vissza soha, hiszen minden egyes pillanat, akár elmúlt, akár előtte állunk, az idő része.
A lecke három fő célja:
• Felismerni, hogy az idő kincs.
• Tudatosan tekinteni az időnkre; Isten dicsőségére, bölcsen eltölteni azt.
• Rámutatni, milyen változtatásokra lehet szükség tanítványod napirendjében, vagyis abban, ahogy az idejét használja, s ahogy erről gondolkodik. 
 

 

Konfliktuskezelés
A konfliktust senki sem szereti. Sajnos sokan a konfliktusmegoldástól is ódzkodnak, illetve sokszor összetévesztik egyiket a másikkal. A lecke segítségével megismertetheted tanítványod néhány fontos alapelvvel és egy olyan módszerrel, amelynek révén rendezheti nézeteltéréseit és helyreállíthatja kapcsolatait.
 

 

Aggodalmaink
Minden tanítványozó tudja, mennyi fontos gondolatot, alapelvet kell átadnia tanítványainak. A legsürgetőbb mindezek közül talán az, miként győzzék le mindennapi szorongásaikat, amelyek ugyancsak sokfélék lehetnek. A lelkükkel való törődés fontos eleme, hogy megtanítsuk nekik, hogyan kezeljék Istennek tetsző módon aggodalmaikat. A téma arra is újabb lehetőséget kínál, hogy jobban megismerd tanítványod, hiszen az is egyedi és csak rá jellemző, hogy mitől fél, miért aggódik. Ha megérted, mi körül forognak a gondolatai hajnali két órakor, és segítesz neki Krisztust bevonni ezekbe az aggodalmakba is, akkor kapcsolatotok is tovább mélyülhet.
 

 

Apologetika - Hitvédelem
Általában nem a tanítványozás elején szokás az Evangélium ellen irányuló szkeptikus kérdések megválaszolására készülni, de mivel a Timóteus Társaság evangélizációs szolgálat, hamarosan a te tanítványod is megosztja majd a hitét, vagy talán már most is ezt teszi. Tehát meg kell tanítanod, hogyan válaszoljon, amikor az Evangélium üzenete ellen érvel valaki. A mai találkozónk célja az, hogy megbeszéljük az apologetika bibliai alapjait, a lelkületet, amellyel az ellenérveket fogadjuk, és hogy meghozzuk tanítványunk kedvét a téma önálló tanulmányozásához is. 
 

©2020 Timóteus Társaság. Minden jog fenttartva.